Bekijk hier een introductie-video! Revolutionaire behandeling tegen droge ogen!
Als eerste in België: wij combineren IPL én LIPIFLOW
Droog Oogcentrum Schilde

Mijn klachten begonnen enkele jaren geleden met vermoeide ogen waardoor ik soms overdag in slaap viel omdat ik mijn ogen niet open kon houden …
Dan ontstond er het gevoel alsof er voortdurend zand in zat, wat behoorlijk pijnlijk was.

Ik heb mezelf jarenlang trachten voorthelpen met oogdruppels en zalf doch dit hielp niet afdoende.

Ik kwam enkele maanden geleden terecht in het droogoogcentrum van Dr. Van den Bergh.
Hij gaf me veel zorg en aandacht en heeft me behandeld met andere methoden.
De behandeling heeft me volledig van mijn klachten verlost. Waarvoor mijn grote dank.
Ik heb mijn normale leven terug en kan iedereen deze dokter aanbevelen.

Mevrouw P. Borstlap (ontvangen reactie! – aangepaste en fictieve naam)

De laatste vijf jaar ( ik ben nu 56) werd ik van ‘smorgens tot ‘savonds geconfronteerd met geirriteerde, rode en vermoeide ogen.
Mijn ogen voelden aan alsof ze “vreemd” waren voor mijn lichaam. Ik voelde mijn ogen voortdurend en dacht dat dit toch niet normaal was.

Ik raadpleegde hiervoor vier oogartsen doch mijn klachten bleven nagenoeg ongewijzigd.
Een oogarts wijzigde mijn brilsterkte, er werden telkens andere oogdruppels voorgeschreven maar dit alles had weinig effect op mijn klachten.
Bij de meeste van deze consultaties had ik niet het gevoel dat mijn klachten op veel interesse konden rekenen. Een tweetal keer hoorde ik dat ik “hiermee zou moeten leren leven”.

Op aanraden van een vriendin consulteerde ik Dr. L. Van den Bergh in het oogcentrum te Schilde.
Al bij de ontvangst had ik een goed gevoel over deze verwijzing.
Alles zag er erg professioneel en goed georganiseerd uit.
De inschrijving verliep vriendelijk en zelfs het wachten in de wachtruimte ervaarde ik als interessant (via een TV scherm vernam ik tal van nuttige tips en hoe de praktijk was georganiseerd).

De oogarts was vriendelijk en nam ruim de tijd om naar me te luisteren.
Ik kon voor het eerst mijn ganse verhaal doen en de dokter bleek interesse te hebben in mijn problematiek.
Na enkele testen vertelde hij me dat mijn ogen alle kenmerken hadden van het “ Droge Oog Syndroom” en toonde dat aan met enkele metingen.
Hij stelde eerst een algemene behandeling voor met nieuwe oogdruppels ( die ik zeer frequent diende te gebruiken) waarvan hij het resultaat na 6 weken wenste te bekijken.

Voor het eerst had een oogarts me uitgelegd wat mijn echte problematiek was en dat er wel degelijk behandelingsmethoden bestonden om mijn comfort te verbeteren.
Ik paste de behandeling van de oogarts strict toe en voelde me na enkele dagen veel beter. “ Mijn ogen voelden terug aan alsof ze van mij waren”.

Zoals gepland consulteerde ik de dokter opnieuw na 6 weken.
Hij kende mijn voorgeschiedenis nog erg goed . Het deed hem ook veel plezier dat ik me beter voelde.
Hij vertelde me deze keer dat het zijn bedoeling was mijn comfort te behouden zonder dat ik zo vaak diende te druppelen.
Er werd een behandeling gepland met lichttherapie die de kliertjes in mijn oogleden zouden activeren om terug “goede” tranen te maken.
Ik onderging tweemaal deze behandeling.
Het was als een mirakel dat me overkwam. Voor het eerst sinds vijf jaar voel ik mijn ogen haast niet meer en druppel alleen nog soms na lang TV kijken.

Ik ben de oogarts heel dankbaar en kan het Droge Oogcentrum van Dr. Van den Bergh aan iedereen met deze klachten van harte aanbevelen.

Mevrouw E. Deschacht (ontvangen reactie! – aangepaste en fictieve naam)

Ongeveer 10 jaar geleden,  rond mijn 40,  kreeg ik last van rode ogen waardoor ik altijd een vermoeide en niet-uitgeslapen blik had.  Dit werd alleen maar erger doorheen de jaren.  Ik had ook vaak dikke,  gezwollen,  geïrriteerde ogen en een pijnlijk gevoel waarbij het steeds leek alsof er iets in mijn oog zat bij het knipperen.  Ik voelde mijn ogen de hele dag en gebruikte in die 10 jaar zelfs geen mascara of eyeliner meer.  Dit kon ik gewoonweg niet verdragen omdat mijn ogen zo gevoelig waren.Mijn oogarts schreef voor mijn droge ogen verschillende oogdruppels voor om meerdere malen per dag in te druppelen.  Ook raadde hij mij aan een bril te gebruiken tijdens het lezen,  tv kijken en autorijden om mijn ogen wat meer comfort en rust te geven.  Helaas hielp dit niet.

Ook een andere oogarts bracht geen oplossing.  Ik kreeg opnieuw druppels voorgeschreven,  maar de klachten werden alleen maar erger.  De laatste jaren had ik bijna iedere 6 weken een erge oogontsteking.  Ik moest gedurende 2 weken 3 keer per dag sterke cortisone-druppels gebruiken en cortisone-zalf voor het slapen gaan.  Heel even had ik weer frisse witte ogen,  maar na een paar dagen begonnen de klachten weer opnieuw.

Een dagje naar zee of op vakantie naar de zon,  het was verschrikkelijk voor mijn ogen.  Zelfs met een zonnebril op had ik enorm veel last.  Mijn ogen zagen er uit of ik heel de dag geweend had.  Opnieuw moest ik enkele dagen cortisone gebruiken,  niets anders hielp nog!  Natuurlijk kon dit zo niet verder.

Toen ik bij een 3e oogarts mijn verhaal deed,  heeft deze me onmiddellijk doorverwezen naar het Oogcentrum in Schilde.  Dr.L.Van den Bergh is een vriendelijke rustige man die zeer aandachtig luisterde naar mijn verhaal en me ook volledig begreep.  Na enkele testen bleek duidelijk dat de kliertjes in mijn oogleden verstopt waren.  Dit was de reden waarom mijn ogen zo droog waren.

Eerst moest ik druppels gebruiken om mijn ogen te laten herstellen.  Daarna heb ik 3 behandelingen met lichttherapie en warmte gehad.  Een behandeling duurt 15 minuten (beide ogen tegelijk) en is volledig pijnloos.  Hierdoor zouden de verstopte kliertjes terug open gaan en weer beginnen te werken.  En inderdaad…Wat een verschil met 2 maanden geleden toen ik hier voor het eerst kwam!  Ik heb geen problemen meer met mijn ogen en na 3 maanden moet ik nog eens op controle komen.

Ik ben zo blij en dankbaar dat ik bij Dr.L.Van den Bergh terecht ben gekomen,  en dat ik op enkele maanden geholpen ben voor een probleem dat al 10 jaar duurde!  Vandaar zou ik iedereeen met zulke klachten aanraden om bij Dr.L.Van den Bergh langs te gaan.

Mevr.Van Est (ontvangen reactie! – aangepaste en fictieve naam)