Bekijk hier een introductie-video! Revolutionaire behandeling tegen droge ogen!
Als eerste in België: wij combineren IPL én LIPIFLOW
Droog Oogcentrum Schilde

ANDERE BEHANDELINGSMETHODEN

Andere behandelingen die worden toegepast:

 • Traanretentie ( bv.Punctal Occlusion)
 • Tear Supplementation (bv.Artificial Tears)
 • Tear Stimulation
 • Anti-Inflammatory Agents
 • Nutritional supplements (Omega 3)
  • Omega-3-vetzuren kunnen nuttig zijn via drie mechanismen:
   Het eerste mechanisme is door de ontsteking te verminderen. In verschillende onderzoeken is aangetoond dat het gebruik van omega-3-vetzuren de ontsteking, zoals die wordt gezien in gewrichten met reumatoïde artritis en in de huid met dermatitis, vermindert. Omega-3-vetzuren verminderen eveneens Meibomitis (ontsteking van de olieklieren die de olieachtige laag van de traanfilm vormen). Als gevolg hiervan ervaren patiënten met Meibomitis die Omega-3-supplementen gebruiken, in verschillende mate verlichting van hun klachten.

   Het tweede mechanisme is door toename van de olieachtige laag die geproduceerd wordt door de klieren van Meibomius. Studies hebben aangetoond dat de lipidensamenstelling van de meibomklieren bij vrouwelijke patiënten met het Sjögren-syndroom wordt beïnvloed door de hoeveelheid geconsumeerde Omega-3-vetzuren. Klinische rapporten hebben duidelijkere en dunnere oliefilms waargenomen in de tranen van patiënten die Omega-3-vetzuren gebruiken. Dit zorgt voor een betere stroming en creëert een betere olielaag die de traanfilm bedekt.

   Het derde mechanisme is via stimulatie van het waterige deel van traanafscheidingen. De concentratie van Omega-3 vetzuren beïnvloedt bepaalde receptoren om adenylaatcyclase te activeren. Hiervan is aangetoond dat het de traanproductie stimuleert.

   Omega-3-supplement met visolie met EPA en lijnzaadolie dragen door deze drie mechanismen bij in de behandeling van patiënten met droge ogen.

Voor elke patiënt wordt een individueel behandelingsschema opgemaakt. Een combinatie van verschillende methoden geeft de beste resultaten! Het uiteindelijke streefdoel is onze patiënten klachtenvrij te laten functioneren onafhankelijk (of met minimaal gebruik) van kunsttranen. Geen enkele van de toegepaste methoden of technieken is pijnlijk of houdt enig realistisch risico in.